miércoles, 4 de mayo de 2011

DECLARACIÓ D'INTENCIONS-ANNA ORTEGA


A mi no m’ha interessat mai,  excessivament,  ni la política ni els polítics. Quan un país funciona més o menys bé, cada persona desenvolupa el seu paper i el fet de no implicar-se en política no vol dir, evidentment, que no tinguem uns ideals, un concepte de model de societat que s’ajusti  a les d’un partit polític amb el qual simpatitzem, aquell que creiem que defensarà millor els nostres interessos i benestar, en definitiva, aquell que, sense implicar-nos-hi massa, votem quan hi ha eleccions. Amb  el cor a la mà us he de dir que jo he votat, com molta gent ha fet, tant a socialistes  com a  convergents  depenent de si les eleccions han estat municipals (confesso que el candidat, o sigui la persona,  d’un o l’altre partir m’influencia molt a l’hora del vot), autonòmiques o generals, bé, això és un aclariment que potser no ve al cas però que volia que sabéssiu.
Deia al començar,  “Quan un país funciona”, fet, i això no cal que ho expliqui a ningú, que  no és, malauradament, el que actualment ens ocupa. Podria  parlar, sempre des de el meu punt de vista és clar, de la crisi financera, el “cacao” econòmic, de l’atur i les seves  conseqüències, de tot  un seguit de qüestions que no cal tocar perquè tots les coneixem i les patim,  però no ho faré, només dir que el que em sembla més greu de tot és que, en temps de dificultats extremes, amb l’actual panorama  que estem vivim a nivell laboral, d’edat de jubilació, de sous, d’acomiadaments improcedents , de retallades que només afecten a la classe baixa i mitja, etc, els polítics, siguin del partit que siguin, tinguin la poca vergonya de predicar allò que no creuen i encara menys aplicar-se les mesures i lleis que ens imposen a la resta de ciutadans. Pacten amb lladres a canvi de finançament polític, inverteixen en projectes innecessaris,  s’apugen  els sous, es jubilen a edats que fan petar de riure, gaudeixen de pagues vitalícies escandaloses, tiren de veta de cotxes oficials, dietes, vestits amb corbata inclosa, en fi, si segueixo podria escriure un llibre i tampoc és el cas, només dir que tot plegat és un gra de sorra en mig d’una immensa platja, perquè si gratéssim i coneguéssim tots els “trapicheos” , la corrupció i els escàndols polítics, no sé jo que faríem.
Vaig al grà, tot i que abans volia que sabéssiu el que penso perquè entenguéssiu... o no, el fet que m’hagi implicat, justament ara, en un partit polític, 100x100 per Pineda.
Abans de fer-ho hi he donat moltes voltes, sóc de llargues reflexions jo. El que sí és cert és que d’un temps ençà han crescut les meves inquietuds polítiques, ja no tant a nivell de país  sinó més aviat a nivell de poble. Això us ho vull explicar, crec que tot plegat està tant embolicat que nosaltres, la ciutadania en general,  l’única cosa positiva que podem fer per contribuir a millorar  la situació del país és començar per casa nostra, o sigui, pel nostre poble.

Per què doncs 100x100 Pineda i no un altre partit?

-Perquè a dia d’avui, lamento molt dir, i que costi que això em sap molt i molt greu, no hi ha cap partit polític que mereixi la meva confiança absoluta. 

-Perquè ningú no em va preguntar quina era la meva ideologia política, només se’m va dir que l’únic afany que movia a tots els membre de 100x100 era el de treballar pel poble de Pineda.

-Perquè en Salvador Llorens ja va ser alcalde de Pineda durant el mandat 1995-99 i que jo recordi no ens va anar gens malament.

-Perquè només un partit que no estigui lligat a “UN GRAN PARTIT”, i per tant lliure normes, pactes, pagaments de favors, concessions, compromisos, etc. serà capaç   d’aportar amb constància, responsabilitat i experiència tot el que li cal al poble de Pineda per millorar,  sempre, en benefici dels seus ciutadans.   

-Perquè en Salvador Llorens és un empresari que, tot i la crisi,  ha sabut innovar-se  i ha trobat solucions per tirar endavant el seu propi negoci i una de les tasques que més convenen actualment al poble de Pineda és el sanejament dels comptes i l’estudi de l’endeutament del nostre ajuntament sense que això repercuteixi, i si ho fa sigui mínimament, en les butxaques  de tots els contribuents els quals s’ha de mirar d’afluixar la soga que duen, que duem, tots al coll, i no d’estrènyer-la cada vegada més.

Per tot això i alguna cosa més, perquè sinó aquest escrit seria molt llarg,  us faig saber que estic a les llistes de 100x100 per Pineda. M’agradaria que entenguéssiu i respectéssiu la meva decisió, aquells   que em coneixeu sabeu que tot el que he exposat ho crec fermament, els que no em coneixeu gaire, tant de bo,  i pel bé de tots, el temps faci que ens apropem i pugui demostrar-vos que, a més de creure-ho,  ho he  pogut, ho hem pogut  defensar  i hem fet possible part dels nostres desitjos vers el poble de Pineda, el teu poble, el nostre poble.

Gràcies.          

2 comentarios:

  1. No sé como os saldrá la cosa, solo comentar que según leo, el proyecto es correcto y de haber coincidido en lugar puede que me ganarais en la misma intención.
    Ánimo y suerte.

    ResponderEliminar
  2. Seguro que sí Roig, además, estoy convencida que serias un muy buen aliado. Hay ilusión y muchas ganas de trabajar por y para la gente de Pineda.
    Me pillo los ánimos, me quedo la suerte y te devuelvo un besazo.

    ResponderEliminar